De nou tornen els cupcakes! Ja feia un temps que no en publicava, així que ja tocava! Me feia ganes provar una nou frosting, el ganache de xocolata, per variar-ne un poc la cobertura que quasi sempre la faig de buttercream. Així que vaig decidir fer uns cupcakes de plàtan amb ganaché de xocolata negra, dos sabors que combinen molt bé i una delícia per als més llépols. Per a fer la recepta del ganache de xocolata vaig seguir les indicacions del bloc Cupcakelosophy, i ha resultat bastant bo, un ganache potent, de xocolata negre i amb una consistència idònia per a decorar els cupcakes.
Ingredients (12 unitats)
Cupcakes de plàtan
* 2 ous
* 100 gr farina bizcochona (o farina de rebosteria i 1/2 cdt de llevat químic)
* 100 gr farina bizcochona (o farina de rebosteria i 1/2 cdt de llevat químic)
* 100 gr margarina o mantega
* 130 gr sucre
* 1 plàtan
* 1 Cd llet
* 1 cdt essència de plàtan (opcional)
Ganache de xocolata negra
* 200 gr xocolata negra 70% cacau
* 130 ml nata per a muntar (35% MG)
* 1 Cd llet
* 20 gr mantega freda
* Sucre glacé
* Cacau en pols
Encenem el forn a 180º. Per a fer la massa hem de batre el sucre amb la mantega o margarina fosa, fins que blanqueja. Hi agregam els ous i els integram bé. Si volem potenciar l'aroma de plàtan incorporam l'essència. A continuació hi afegim la farina poc a poc fins que la massa queda ben mesclada. Finalment incorporam la cullerada de llet i el plàtan fet puré. Mesclam de nou i disposam la mescla dins motlles de cupcake. Enfornam durant 15 minuts aproximadament a 180º fins que són fets. Deixam refredar.
Per al ganache hem de fondre la xocolata al microones (alerta que no es cremi). Mentre posam la nata a coure i quan bulli la incorporam a la xocolata i mesclam bé. Veurem que es crea una massa densa. Ara hi incorporam la mantega i mesclam de nou. Ho deixam reposar un poc i quan és teb hi posam un paper de film que toqui la part superior del ganache perquè no es crei una crosta. Ho estorjam a la gelera unes hores o tot el vespre. El dia següent el traiem i deixam una estona a temperatura ambient. Hi incorporam una cullerada de llet i sucre glacé al gust, anam removent fins que tengui la consistència desitjada. Si és massa líquid afegim més sucre glacé. Quan és llest decoram els cupcakes amb el ganache i per sobre hi posam un polsí de cacau en pols.
Una maravilla de cupcakes la combinación deplátano y chocolate me encanta¡ Un fuerte abrazo
ResponEliminaMmmmm... plàtan amb xocolata? Quina bona combinació! Una delícia!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Muy ricos estos cupcakes.
ResponEliminaBesitos
Gràcies!
ResponElimina