dimecres, 12 d’octubre del 2011

Cupcakes de plàtan amb ganache de xocolata

































De nou tornen els cupcakes! Ja feia un temps que no en publicava, així que ja tocava! Me feia ganes provar una nou frosting, el ganache de xocolata, per variar-ne un poc la cobertura que quasi sempre la faig de buttercream. Així que vaig decidir fer uns cupcakes de plàtan amb ganaché de xocolata negra, dos sabors que combinen molt bé i una delícia per als més llépols. Per a fer la recepta del ganache de xocolata vaig seguir les indicacions del bloc Cupcakelosophy, i ha resultat bastant bo, un ganache potent, de xocolata negre i amb una consistència idònia per a decorar els cupcakes.

Ingredients (12 unitats)

Cupcakes de plàtan
* 2 ous
* 100 gr farina bizcochona (o farina de rebosteria i 1/2 cdt de llevat químic)
* 100 gr margarina o mantega
* 130 gr sucre
* 1 plàtan
* 1 Cd llet
* 1 cdt essència de plàtan (opcional)

Ganache de xocolata negra
* 200 gr xocolata negra 70% cacau
* 130 ml nata per a muntar (35% MG)
* 1 Cd llet
* 20 gr mantega freda
* Sucre glacé
* Cacau en pols

Encenem el forn a 180º. Per a fer la massa hem de batre el sucre amb la mantega o margarina fosa, fins que blanqueja. Hi agregam els ous i els integram bé. Si volem potenciar l'aroma de plàtan incorporam l'essència. A continuació hi afegim la farina poc a poc fins que la massa queda ben mesclada. Finalment incorporam la cullerada de llet i el plàtan fet puré. Mesclam de nou i disposam la mescla dins motlles de cupcake. Enfornam durant 15 minuts aproximadament a 180º fins que són fets. Deixam refredar.

Per al ganache hem de fondre la xocolata al microones (alerta que no es cremi). Mentre posam la nata a coure i quan bulli la incorporam a la xocolata i mesclam bé. Veurem que es crea una massa densa. Ara hi incorporam la mantega i mesclam de nou. Ho deixam reposar un poc i quan és teb hi posam un paper de film que toqui la part superior del ganache perquè no es crei una crosta. Ho estorjam a la gelera unes hores o tot el vespre. El dia següent el traiem i deixam una estona a temperatura ambient. Hi incorporam una cullerada de llet i sucre glacé al gust, anam removent fins que tengui la consistència desitjada. Si és massa líquid afegim més sucre glacé. Quan és llest decoram els cupcakes amb el ganache i per sobre hi posam un polsí de cacau en pols.


 

4 comentaris:

  1. Una maravilla de cupcakes la combinación deplátano y chocolate me encanta¡ Un fuerte abrazo

    ResponElimina
  2. Mmmmm... plàtan amb xocolata? Quina bona combinació! Una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina