dimarts, 5 de febrer del 2013

Pastís de pastanaga amb buttercream de vainilla

































Aquestes darreres setmanes he fet un parell de pastissos (coco i merenga, formatge i llimona), i aquest és el primer que puc publicar! com solen ser per sopars, després no en queda res decent per fer les fotos. Però aquest sí vos ho puc presentar, és un pastís de pastanaga amb fruits secs i cobert amb un buttercream de vainilla, es fon a la boca i no aturaries de menjar-ne, quin perill! La recepta la vaig collir d'una de les meves darreres adquisicions, el llibre de la pastisseria Hummigbird, que conté receptes de cupcakes, pastissos, brownies i d'altres dolços molt llépols. Vaig fer uns canvis per manca d'ingredients, substituint la cobertura de crema de formatge pel clàssic buttercream, que li dóna un toc dolç molt bo, i a la massa, a més d'anous, hi vaig incloure panses i ametlles, també us ho recomano. Sense més preàmbuls vos deix la recepta!


















Ingredients (pastís petit 20 cm diàmetre) 
Massa
150 gr pastanaga ratllada
150 gr farina
150 gr sucre marró
150 ml oli de gira-sol
2 ous petits
1 cdt canyella en pols
1 cdt llevat químic
1 cdt bicarbonat
1/2 cdt gingebre en pols
1/2 cdt sal
1 cdt essència de vainilla
50 gr de fruits secs (anous, ametlles i panses)

Buttercream de vainilla
115 gr mantega sense sal
325 gr sucre glacé
25 ml nata líquida
1 cdt essència de vainilla incolora

Decoració
Canyella en pols
Ametlla torrada picada

































Preparació
La massa
Encenem el forn a 170º. A la KA o similar batem el sucre amb l'oli i els ous durant una estona fins que quedi homogeni. Afegim l'essència de vainilla. Incorporam poc a poc la farina, espícies, llevat i bicarbonat, seguim mesclant fins que la massa quedi integrada. Incorporam els fruits secs trocejats (ametlles i anous) i les panses senceres, i la pastanaga ratllada, ho mesclam amb una espàtula. En un motlle folrat de paper vegetal incorporam la massa. Enfornam durant una mitja hora o més (primer foc de baix i quan és pujada de dalt i baix) fins que estigui feta, ho comprovam amb un escuradents (si surt net està feta). La traiem del forn i deixam refredar al motlle uns minus, després passam a deixar-la refredar completament sobre una reixa.

El buttercream
Amb la KA o similar batem la mantega amb el sucre i essència uns minuts. Incorporam la nata i batem a velocitat alta durant uns 5 minuts aproximadament fins que el buttercream té la consistència pastosa i esponjosa.

Muntatge
Disposam el bescuit de pastanaga fred sobre una base de cartró. Anam posant a sobre cullerades de buttercream i el repartim per sobre i els costats amb l'ajuda d'una espàtula o ganivet gran, mentre anam girant la base. Decoram per sobre amb canyella en pols i ametlla torrada picada. Reservam a la gelera i traiem un temps abans de consumir.







12 comentaris:

  1. Uhmmmm!!! Oi tan que s'ha de fondre, quina bona pinta!!!
    Nosaltres també tenim aquest llibre. Quines receptes!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Catieu! El llibre està genial, tenc ganes de fer més receptes!

      Elimina
  2. Això té una pinta espectacular. M'encanten els pastissos de pastanaga... Amb aquest fròsting ha d'estar de vici!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. el pastís de pastanaga és un dels meus preferits i t'ha quedat de luxe! nyam!!

    ResponElimina
  4. Caram, quina elaboració més currada! El pastís de pastanaga no és el meu preferit però m'encanta!!! petons

    ResponElimina
  5. El pastis te un color preciós...que bo!!

    ResponElimina
  6. El nom d'aquest també té teleta...jeje!!
    La combinació ha d'estar deliciosa!
    ptns!!

    ResponElimina